Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Naturoplevelser

Der venter dig unikke naturoplevelser, på din ferie i Skagen.

+4
Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Naturoplevelser i Skagen

Skagen byder på enestående natur og et væld af naturoplevelser - du sent vil glemme.

Skagens Odde er en af verdens største oddedannelser med sine 300 kvadratkilometer, og her er det naturen der bestemmer hvordan landskabet ser ud. Besøg fx Den tilsandede Kirke. Den er beviset på en natur i bevægelse og så er der Råbjerg Mile. En mile der hvert år bevæger sig omkring 15 meter.

Er du fugleinteresseret, så er Skagen også et berømt hot spot. Mange fugles trækrute passerer nemlig hen over Skagen. Skagen er fx Europas bedste forårstræksted for rovfugle. Her kan man nemt opleve over 20 forskellige arter på én gang. Læs mere fra Det Grå Fyr, som er et center for trækfugle

Naturoplevelserne på toppen af Danmark er et særsyn, og tiltrækker tusinder af besøgende hvert eneste år, og du bliver helt sikkert en oplevelse rigere.

 • Grenen

  Danmarks største naturattraktion er uden tvivl Grenen. Danmarks spids - hvor Kattegat og Skagerak mødes. Grenen består af sand og grus og er spidsen af Skagen Odde, som faktisk vokser hvert år med gennemsnitligt 10 meter i nordøstlig retning mod Sverige. I højsæsonen kan du køre med Sandormen ud til Grenen fra Grenens parkeringsplads.

 • Skagen Klitplantage

  Skagen Klitplantage ligger kun få hundrede meter fra Color Hotel Skagen, og den strækker sig fra øst til vest. Dette område byder på utrolige oplevelser, såsom Den tilsandede Kirke, sandmiler, klitter ved Flagbakken får du en fantastisk udsigt. 

 • Den tilsandede Kirke

  Blot 1,7 km fra Color Hotel Skagen ligger Den tilsandede Kirke eller Sct. Laurentii Kirke, som den hed fra 1300-tallet og op til 1795. Det var pga. sandflugten at kirken lukkede i 1795, da det var svært for menigheden at grave sig frem til kirken ved gudstjeneste. Kirken er fredet, og ligger i Skagen Klitplantage, hvor fyrretræerne står tæt. 

 • Det Grå Fyr

  Oplev den smukke natur og udsigt fra det 46 meter høje fyr - Det Grå Fyr, som i dag også er et oplevelsescenter for trækfugle. Skagen er nemlig et af Europas bedste lokationer for trækfugle, og på centret får du en ny og levende oplevelse af naturen og trækfuglenes evne til at flyve de lange afstande.

 • Råbjerg Mile

  Med et areal på 2 kvadratkilometer og en højde på 35-40 meter, er Råbjerg Mile Europas største vandreklit. Milen er fredet, og bevæger sig derfor ca. 15 meter hvert år i nord-østlig retning. Vi anbefaler en gåtur til toppen i bare tær på en dejlig varm sommerdag. Her er en enestående udsigt over toppen af Danmark.

 • Dyreliv

  Her er et rigt dyreliv, og egern, ræve og råvildt er ikke et sjældent syn - endda nogle gange lige udenfor ens soveværelse på Color Hotel Skagen. Hvert år strømmer det også til med fugleinteresserede, som ønsker at opleve trækket over Skagen. Skagen er fx Europas bedste forårstræksted for rovfugle.

OPLEVELSER I SKAGEN