Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Kunst og kultur

Oplev kunst og kultur på din ferie i charmerende Skagen, og bo i attraktive omgivelser på Color Hotel Skagen.

+1
Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Skagen er en by der tiltrækker kunstnere, og det har Skagen alle dage gjort, lige siden Skagensmalerne flyttede til byen. Skagen byder på en række museer, gallerier og kunsthåndværkere. Her er ganske enkelt kunst for enhver smag.

Og det anbefales også at trille ud i landskabet, for her ligger små perler af gallerier og arbejdende værksteder man kan besøge - alt inden for en radius af en halv times kørsel. Der arbejdes kreativt indenfor keramik, glas, tekstiler og papir, lysstøberi, rav, smykker og skulpturer.

Her nævnes blot nogle af de steder der kan besøges: 

 • Skagens Museum

  Oplev kunsten på Skagens Museum. På Skagens Museum kan du opleve en omfattende udstilling af Skagensmalerne med navne som Michael og Anna Ancher, P.S. Krøyer, Laurits Tuxen, Holger Drachmann, Carl Locher, Thorvald Bindesbøll, Ulrik Plesner, Christian Krohg og Oscar Björck.

 • Drachmanns Hus

  Holger Drachmann var kendt som levemand, forfatter, digter, journalist, kvindebedårer, marinemaler og billedkunstner. Drachmann var en meget central skikkelse i kredsen omkring skagensmalerne og bosatte sig i Skagen i 1902 indtil hans død i 1908. På væggene hænger omkring 150 tegninger og malerier, hovedsageligt af Drachmann selv.

 • Anchers Hus

  Besøg Anchers Hus og oplev et velbevaret hjem af et meget kendt kunstnerpar - nemlig Anna og Michael Ancher samt deres datter Helga. De indrettede sig ganske spændende og var langt forud deres tid indretningsmæssigt.

 • Grenen Kunstmuseum

  På toppen af Danmark og hvor de 2 have mødes ligger Grenen Kunstmuseum. Her er værker af kunstnere fra Galleri Rasmus og malerier af den dansk/svenske skagensmaler Axel Lind, der i sin tid stiftede museet.  

 • Skagen Glaspusteri

  Skagen Glaspusteri er et arbejdende værksted, hvor du kan se ejer Jonas Stæhr i gang med dagens pusteri. Jonas er kunstner og perfektionist, og det er en fornøjelse at se det varme glas tage form. Skagen Glaspusteri har åbent hele året.

 • Galleri Bo

  Galleri Bo i Skagen præsenterer kunsthåndværk fra mere end 25 kunsthåndværkere. Her er alt indenfor malerier, glaskunst, keramik og raku og bronzekunst.

 • Galleri Molevit

  Galleri Molevit er et hyggeligt og smukt galleri beliggende i Skagen midtby. Her er åbent fra påske og til efter uge 42. Det er udøvende kunstner Pia Andersen, som er ejer af galleriet.

 • Susanne Lanng

  Besøg Susannes Lanngs smykkeværksted nær Solnedgangspladsen i Gl. Skagen. Susanne designer og laver unikke "one of a kind" smykker i sit værksted med inspiration fra naturen og det specielle lys. Værkstedet er åbent hele året.

 • Kystmuseet Skagen

  Besøg Kystmuseet Skagen - tidligere kaldt Skagen By- og Egnsmuseeum. Det ligger kun 1,7 km fra Color Hotel Skagen og er et kombineret frilands- og udstillingsmuseum. Her kan man opleve huse fra de tre perioder i Skagen. De er den sorte, den gule og røde periode. 

 • Kappelborg

  Besøg Kulturhus Kappelborg. Her er biograf, bibliotek og masser af interessante arrangementer i form af udstillinger, koncerter og teaterstykker.

 • Arbejdende værksteder

  Bliv også inspireret til at tage ud i landskabet og besøge arbejdende kunstnere i deres værksteder på toppen af Danmark. Foto er fra Glashuset Lønstrup.

OPLEVELSER I SKAGEN